zondag 19 april 2015

Spring- Sound en Songd

Op Zaterdag 18 april presenteerde muziekvereniging "St. Barbara" uit Dreumel in het M.F.A. "D`n Hoender" weer een concert met als titel "Spring Sound en Songs".

Daarvoor zullen een aantal orkesten, en het Wamels popkoor "Con-Brio" gerand staan, voor een spetterend muziekavond. De spits word dan ook afgebeten door het opleidingsorkest, met als dirigent John Derks.

Maar ook komen de andere orkesten hun kunnen laten horen, zoals de sinds jaren samenwerkende fanfares van "St Barbara" uit Dreumel en "St Lambertus" uit Alphen,

Maar ook het 45 koppige koor van "Con-Brio" zetten hun beste beentje voor,

tegenwoordig begeleid door een achttal bandleden o.l.v. Gerard Looman. en het koor met de nieuwe dirigent Bruce Skinner, die een nieuwe wind laat waaien door het 45 leden tellende popkoor "Con Brio".

"Con-Brio" treed niet alleen op in Dreumel maar verzorgd  ook de jaarlijkse Paas- en Kersthoogmis in Wamel.
Mocht jij ook interesse hebben om bij zo`n mooi koor te gaan zingen, ga dan eens kijken in het V.C.T. in Wamel waar iedere Maandag gerepeteerd wordt vanaf 20.00u.

De Fanfares van de muziekvereniging "St-Barbara" en "St-Lambertus" werken ook al sinds 1994 heel nauw samen, wat geboren is uit noodzaak vanwege een tekort aan leden op verschillende onderdelen.

Momenteel tellen de beide fanfares wel weer z'on 35 leden. Er worden tegenwoordig veelal moderne nummers gespeeld.

Heb jij interesse ga dan ook eens kijken naar een van de repetities, dat kan in zowel Dreumel als Alphen, vanwege dat er iedere maand van plaats gewisseld word.

Het was een gevarieerd programma waarin zowel het koor "Con-Brio" als de fanfare vooral moderne, maar ook Nederlandstalige nummers ten gehore brachten. Maar ook aan klassiekers ontbrak het niet.

Zo brachten de fanfares een selectie uit de musical "West-Side-Story" met o.a. het bekende "America" van L Bernstein. Maar ook werd er tijdloze rock ten gehore gebracht.

Enkele nummers van de avond waren o.a. Mazzeltov en Little Europe gespeeld door het opleidingsorkest met als dirigent John Derks.

Maar ook de fanfares speelde o.a. het bekende "I was made for Lovin you" en "Only Time" en het prachtige "Kronenburgpark van Frank Boeijen werd prachtig vertolkt nog voor de pauze door "Con-Brio".

Na de pauze was het dan weer de beurt aan de gezamenlijke fanfares met nummers van o.a. de "Eagels in Concert" en het alom bekend "Sabeldans". en Conbrio zong nog o.a. "Time after Time" en het opzwepende "Sombody to Love"

Gezamenlijk werd er tegen 23 00 u afgesloten met "Crazy Little Ting Called Love"
Het was weer een prachtige gevarieerde muziekavond, in een daarvoor mooie ingerichte M.F.A. "D`n Hoender".

Met Ton de Vree als presentator die uitleg gaf over de diverse muzieknummers. Waar dan ook de bloemen zeker voor op z`n plaats waren,

Maar ook voor o.a. de dirigenten van "Con-Brio" en Fanfares, maar ook voor Bianca Voss namens het personeel van "D`n Hoender".en een aantal andere. Bedankt aan alle die deze avond mogelijk hebben gemaakt. Bedankt.