dinsdag 15 april 2014

Nationale Bloesemtocht

De 22ste bloesemtocht van dit jaar was even wat anders als die van vorig jaar.

Vorig jaar geen bloesem aan de meeste bomen, omdat het een erg koud voorjaar was geweest.

Dit jaar dus heel veel bloesem aan de verschillende bomen vanwege het prachtige voorjaar en zachte winter. En nu tijdens de loop prachtig weer.


Ik hoorde, en dat kon je ook lezen en zien aan de drukte, dat er heel veel mensen op dit evenement waren af gekomen.

Het was met meer dan 30.000 mensen net geen record. Je kon ook verschillende afstanden wandelen en er kon tot laat worden ingeschreven ter plaatsen. De afstanden variƫren van 8 tot 40 km.

Wij gingen voor de 8 km maar het werden er duidelijk meer, want we moesten onze auto minstens 2 km van de officiƫle startplaats parkeren, dus ik was als ongetraind loper al moe bij de start, maar heb toch doorgezet waarvan geen spijt.

Want al die verschillende routes liepen bijna allemaal door verschillende boomgaarden, die bijna allemaal in de bloei stonden. Verteld werd er dat de bloesemtocht van Geldermalsen = een eendaagse wandeltocht de drukstbezochte wandeltocht van Europa zou zijn. En ook speciaal opgezet voor mensen zoals jij en ik die niet zo ver kunnen/willen lopen.

Ook het leger had groot uitgepakt want de routes gingen niet allen over land maar ook over sloten en de rivier "de Linge" waar ze goed beloopbare pontons over hadden gelegd.

Ook hebben er meer dan 500 vrijwilligers hun steentje aan dit evenement aan bijgedragen voor het goede verloop, en muzikale ondersteuning, en rode kruisposten enz. Ook werd er onderweg nog wat uitgedeeld aan fruit e.i.d.

De "Nationale Rode Kruis Bloesemtocht" van Geldermalsen  zoals het evenement officieel heet heeft dus verschillende routes t.w. 40 km tot 8 km. De opbrengst van deze bloesemtocht gaat naar verschillende afdelingen van het Rode Kruis. waarvoor hartelijk dank. en tot volgend jaar.