maandag 11 februari 2013

Oudste en Jongste Inwoner Dreumel


Het is weer Maandag de dag na de grote Dreumelse optocht (de reut).Dan is het inmiddels alweer traditiegetrouw het voorstellen in Huize Barbara,

van de oudste en jongste inwoners van Dreumel.  Tegen koffietijd arriveren dan de Prins Gerard D`n Urste, met Adjudant  Bennie Heesakker, en jeugdprins Teun van Mourik, en Prinses Indy van Hoogdalem.

Om deze traditie door hun aanwezigheid een nog feestelijker tintje te geven.
Na de koffie wordt dan overgegaan tot de feestelijke uitreiking van de daarbij behorende oorkonden.
Ook wordt de feestelijkheid bijgewoond door de vers gekozen Prinses van "Huize Barbara".

Is dit jaar Marie van de Werdt, die pas het eerste jaar in "Huize-Barbara" verblijft, en nu al tot Prinses is gekozen.

Dan is het de eer aan de oudste inwoner van Dreumel =Jan Kusters (vroegere veerman) geb. op 29-08-1912, en dit jaar alweer, (onder het geluid van d`n buutenmars), voor de tweede keer, de oorkonde als oudste inwoner van Dreumel in ontvangst mag nemen, uit handen van de Prins Gerard d`n Urste.

Daarna is het de beurt aan de jongste inwoner van Dreumel, en dit jaar gaat die eer naar. Iris van Lent. geb. op 23-01-2013 en is de dochter, en het tweede kindje van Jan v. Lent en Therese Kling, wonend in de Venusweg,  hier in Dreumel =(bungalowtje van Piet de Wild)

Ook zij krijgt de unieke oorkonde van jongste inwoonster en een symbolisch geldbedrag. waar ze misschien over een aantal jaren mee carnaval kan gaan vieren hier in Dreumel.
Ook de ouders van de jongste en de familie van de oudste, krijgen dan nog de felicitaties en een mooi bloemetje aangeboden,

waarna de morgen wordt afgesloten met een lekker hapje en een drankje verzorgd door Huize Barbara. Na deze feestelijkhedengaan de bewoners weer tegen 12.00 u (etenstijd) weer voldaan naar hun kamers, en gaat Prins Gerard d`n Urste met zijn gevolg op weg naar de volgende activiteit. Want hij heeft het maar druk in het prinsdom van "`t Schutlaken"?  Bedankt en tot volgend jaar.  Alaaf Alaaf Alaaf.